Amenințat cu cuțitul, l-a plimbat pe tâlhar și i-a dat banii

0

Un caz de tâlhărie, mai puțin obișnuit, a fost finalizat de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești. Autorul a fost arestat preventiv, fiind prins la o lună după comiterea faptei. Tânărul în vârstă de 20 de ani, a urcat pe locul din dreapta, într-o mașină staționată în care șoferul era la volan. L-a amenințat cu cuțitul și i-a cerut banii primind o sumă mică. Apoi sub amenințaea armei albe l-a pus să-l ducă la Budeasa, apoi la Mărăcineni acolo unde i-a luat și telefonul și o sumă mai mare, după care a fugit.
Întâmplarea a avut loc, potrivit oamenilor legii, pe 25 iulie, pe o stradă din Pitești. Ion D., de 20 de ani, din Pitești, a văzut o mașină care staționa cu motorul pornit. Șoferul era la volan și tânărul a urcat pe scaunul din dreapta. A îndreptat către cel de la volan un cuțit și i-a cerut banii. Șoferul a scos 50 de lei și i-a dat. Amenițându-l în continuare cu cuțitul, i-a cerut să-l ducă pe diferite străzi, apoi i-a cerut să meargă la Budeasa. De acolo l-a obligat pe șofer să meargă la Mărăcineni. Când a ajuns unde voia i-a spus să oprească și i-a cerut telefonul și toți banii pe care îi are. Astfel l-a tâlhărit, pe lângă cei 50 de lei, și de 650 de euro și telefon după care a plecat. Conducătorul auto s-a dus direct la Poliție unde a reclamat totul. Le-a făcut oamenilor legii o descriere a individului și a traseului urmat.

Arestat preventiv

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată. Marți au făcut o percheziție acasă la Ion D. și l-au dus la audieri, în baza unui mandat de aducere. În cursul zilei, tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță. Tot marți Ion D. a fost prezentat Judecătoriei Pitești cu propunerea arestării preventive.
Instanța a dispus: ”…admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în dosarul de urmărire penală nr. 5813/P/2023.(…)dispune arestarea preventivă a inculpatului D.I., pentru o perioadă de 30 de zile începând de la data de 22.08.2023, mandatul fiind valabil până la data de 20.09.2023, inclusiv”. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de inculpat. El va rămâne în arest până când se va judeca contestația la Tribunalul Argeș. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.