Bani de motorină pentru fermierii argeșeni

0

Fermierii argeșeni vor primi în acest an o subvenţie pe 50% din consumul de motorină pe anul 2022. Acesta va fi un ajutor în plus faţă de sprijinul acordat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. 
Astfel, în următoarele două săptămâni, Guvernul prin Ministerul Agriculturii va veni cu o schemă de ajutor de stat pentru fermierii români din sectorul vegetal, care vor primi o subvenţie pe 50% din consumul de motorină din anul 2022. Cpnform Digi 24, subvenția se adresează celor care au lucrat porumb, rapiţă, floarea soarelui şi orz. Practic, fermierii vor primi, pe lângă cei 1,56 lei pe acciză, încă 2 lei pe litru, ceea ce înseamnă un sprijin de 3,56 lei/litru de motorină. Existând deja o situaţie clară prin APIA prin care în anul 2022 s-a dat acciza la motorină, acum nu trebuie decât o simplă cerere din partea fermierilor şi apoi se paote face plata de 2 lei pe litru pentru 50% din consumul de motorină din anul 2022. Conform Ministrului Agriculturii, Florin Barbu, până la 30 septembrie actul normativ care prevede modificarea făcută trebuie aprobat, iar până la 31 decembrie banii trebuie să fie în conturile fermierilor. Ministrul a mai spus și că fermierii o să primească o sumă „destul de consistentă” pentru despăgubirile pe anul 2022.
În acest sens, Comisia Europeană a propus recent un sprijin financiar în valoare de 33,9 milioane de euro pentru România din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), în urma daunelor cauzate de seceta severă din vara anului 2022, însă propunerea necesită aprobarea autorităţii bugetare”. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.