Condamnat după ce s-a iubit cu o minoră

0

Un tânăr, din județul Olt, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră. Tânărul nu avea antecedente penale altfel, ar fi ajuns la închisoare pentru plăcerea lui…vinovată! Pe lângă pedeapsa primită, el este obligat și la plata daunelor morale. 
În luna iunie a anului trecut, I.A. de 25 de ani, din comuna Leleasca, județul Olt, a fost trimis în judecată sub acuzația de act sexual cu un minor. Concret, tânărul a întreținut relații sexuale, de mai multe ori, cu o minoră mai mică decât el cu aproximativ 7 ani. Când dosarul a fost trimis în judecată, tânărul a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere. De asemenea tatăl minorei s-a constituit parte civilă în dosar. La sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Pitești a dat sentința. Tânărul a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendare.
Instanța a fixat un termen de încercare de 2 ani. În plus, inculpatul este obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității, fie în cadrul Primăriei Leleasca, fie în cadrul Primăriei Dobroteasa. Chiar dacă a scăpat cu o condmanare cu suspendare, tânărul va rămâne cu o ”pată” pe care nu o va putea șterge curând. Instanța a dipus ca după condamnarea definitivă să-i fie prelevate probe biologice care vor fi introduse în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale sau Registrul Agresorilor sexuali, după cum i se mai spune.
Datele sale vor putea fi șterse după 20 de ani, asta în cazul în care nu va comite alte infracțiuni de natură sexuală. ”…dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul A.I., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în măsura în care nu sunt încălcate alte drepturi, urmând ca, în temeiul art. 5, alin. 5 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, inculpatul să fie informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului său genetic”, scrie în sentință. n
Tânărul oltean este obligat prin sentință să plătească daune morale în valoare de 10.000 de lei. Sentinta nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu