Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min
• Timp de gătire: 70 min
• Gata în: 1 ore, 50 min
Ingrediente:
• 1 kg cotlet de porc
• sare
• piper măcinat şi boabe
• boia dulce şi iute
• 1 crenguță rozmarin
• 3-4 căţei de usturoi
• 3-4 linguri ulei
• 1 lingură unt topit
• 100 ml vin alb dulce
• 3 portocale
• 2 mere
• 4 roşii mai mici
• 100 gr. caşcaval
• pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
1. Se curăţă cotletul de porc şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute, rozmarin, usturoi pisat. Se stropeşte cu unt şi ulei, cu vin şi se bagă în cuptorul încins, la foc potrivit.
2. Se curăţă portocalele şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul rezultat se toarnă în tava cu cotletul de porc.
3. Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă şi se taie în jumătăţi. Mărul se spală, se curăţă şi se rade pe răzătoarea mare. Se adaugă totul în tava cu friptură. Se lasă totul să să se pătrundă, la foc, cel puţin o oră, stropind, din când în când, carnea cu sosul lăsat în tavă.
4. Cu câteva minute înainte de a fi scos cotletul, se acoperă cu un strat de caşcaval ras. Se serveşte ornat cu frunze de pătrunjel şi cu sos din belşug.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525