Restricții de circulație pe podul Giurgiu-Ruse

0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, intenţionează să călătorească sau să tranziteze Republica Bulgaria că până pe 31 august circulaţia autovehiculelor pe podul de la Giurgiu – Ruse va fi restricţionată timp de patru ore noaptea, în intervalul orar 22,00 – 2,00. Suspendarea temporară a circulaţiei este cauzată de necesitatea realizării unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile şi panourile de beton ale podului, pe secţiunea bulgară.

Vor restricții pentru cerealele ucrainiene

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că România a solicitat Comisiei Europene prelungirea restricţiilor pentru importurile de cereale din Ucraina până la sfârşitul acestui an, introducerea de două noi produse în listă, dar şi acordarea unui sprijin pentru fermierii români de 30 euro/pe tonă pentru exportul cerealelor din România. De asemenea, şeful de la Agricultură a precizat că va încerca să convingă Bruxelles-ul să prelungească derogările pentru fermieri cu privire la rotaţia culturilor şi asigurarea zonelor neproductive şi pentru anul 2024, având în vedere că România se încadrează în standardul Uniunii Europene de 4%, cu aproape un milion de hectare neproductive şi încă 850.000 de hectare existente de-a lungul canalelor de irigaţii şi de desecare.

Rolul inspectorului de muncă va fi întărit

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține că rolul inspectorului de muncă va fi întărit şi trebuie trebuie gândite politici de stimulare a angajatorilor şi a economiei. Acum câteva zile, demnitarul s-a întâlnit cu inspectorii şefi judeţeni din cadrul Inspecţiei Muncii iar discuţiile au vizat aspecte concrete din activitatea Inspecţiei Muncii, problemele cu care structurile teritoriale se confruntă, precum şi măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.