BNR a lansat o nouă monedă de colecție

0

Banca Naţională a României a lansat ieri, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Petre Antonescu, conform unui comunicat al băncii centrale. M.D.
Aversul monedei prezintă Arcul de Triumf din Bucureşti, creaţie a arhitectului Petre Antonescu, inscripţia “ROMANIA” în arc de cerc, anul de emisiune “2023”, stema României şi valoarea nominală “10 LEI”. Reversul monedei prezintă portretul, numele lui Petre Antonescu şi anii între care a trăit acesta ,,1873” şi ,,1965”.
Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Petre Antonescu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.