Clătite cu ciuperci

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min
• Gata în: 40 min
Ingrediente:
• 250 ml lapte
• 1 ou
• 120 gr. făină
• 200 gr. ciuperci
• 200 gr. carne tocată
• 1 ceapă
• 2 căţei de usturoi
• 2-3 linguri ulei
• 1 ardei gras
• 1 lingură pastă de roşii
• sare
• piper
• 1 ardei iute
Mod de preparare:
1. Se face un aluat de clătite din ou, făină, lapte şi un praf de sare. Se bate până se omogenizează şi se lasă să se odihnească 10-15 minute.
2. Într-o tigaie încinsă şi unsă cu puţin ulei se coc, pe rând, clătitele. Se pun deasupra unui vas cu apă fierbinte, să se păstreze calde.
3. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute, în apă cu sare apoi se taie felii şi se călesc în ulei încins. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, carnea tocată, sare, piper şi ardei iute fin tocat. Se toarnă jumătate de pahar cu apă şi se fierbe înăbuşit 20 minute. Se pun apoi pasta de roşii şi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se mai ţine pe foc 5 minute.
4. Se umple fiecare clătită şi se pliază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.