Dascăl găsit mort în casă!

0

Descoperire macabră, în cartierul Grui, din Câmpulung! lon Popescu, în vârstă de 57 de ani, profesor învățământ primar la şcoala gimnazială din localitatea Poienarii de Muscel, a fost găsit mort în apartamentul în care locuia, situat într-un bloc aflat în imediata apropiere a intersecției de lângă troiță.
Cadavrul se afla într-o stare avansată de putrefacție și a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei care va da verdictul final în ceea ce privește cauza morții. lon Popescu locuia singur și nu a mai fost väzut în viață de săptămâna trecută, mai precis din data de 30 august. Trebuia să meargă la şcoala unde profesa, iar primii care si-au pus semne de întrebare cu privire la absența sa din viața publică au fost colegii săi. Ulterior s-au panicat şi vecinii, iar luni seara unul dintre ei, care lucrează la un atelier de reparații electrocasnice a pătruns în locuința învăţătorului (apartamentul se află la parter) prin balcon și l-a găsit decedat.
S-a dat alarma la 112, iar cazul a ajuns în atenția polițiștilor. Din primele verificări, trupul neînsuflețit nu prezenta urme de violență și, cel mai probabil, Ion Popescu ar fi decedat din cauza unor probleme medicale (posibil infarct miocardic).

Cercetat într-un dosar de proxenetism și trafic de minori

În urmă cu aproximativ șapte ani, învățătorul a fost implicat, alături de alte persoane, într-un caz de de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor și pornografie infantilă. Pe 3 noiembrie 2016, poliţiştii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat trei percheziții domiciliare în acest dosar, țintele vizate fiind Mihai Sorin Cârstea, de 50 de ani, afacerist din Bascov, Alis Nicoleta Bărăitaru, de 17 ani, elevă, din Bughea de Sus, lon Popescu, de 51 de ani, cadru didactic și Ştefan Nedelcu, de 71 de ani, ambii din Câmpulung. Potrivit anchetatorilor, exista suspiciunea că, începând cu anul 2015 și până la momentul descinderilor, indivizii ar fi racolat nu mai puțin de 20 de tinere care nu atinseseră vârsta majoratului, două dintre ele având doar 12, respectiv 13 ani, pe care le-au adăpostit şi exploatat sexual, atât în locuințe închiriate cât şi în locuinţele suspecţilor, situate în municipiul Câmpulung. Mai mult decât atât, despre unul dintre cei urmăriţi în acest dosar, învățătorul Ion Popescu, se spunea că filma partidele sexuale cu minorele pentru a le şantaja în cazul în care acestea refuzau să mai vină la domiciliul său. Toți patru au fost cercetaţi sub control judiciar. Dacă Bărăitaru, Cårstea şi Nedelcu au fost condamnaţi de Tribunalul Argeş dascălul a fost achitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.