Doi magistrați delegați la Judecătoria Topoloveni

0

În vara acestui an, toți cei trei judecători care lucrau la Judecătoria Topoloveni au plecat. Două dintre magistrate s-au pensionat iar cel de-al treila a devenit procuror. Ca să nu fie închisă activitatea, Curtea de Apel Pitești a numit prin delegație două judecătoare care să își desfășoare activitatea la instanța amintită. Acestea vor avea în lucru peste 4200 de dosare. 
Secția pentru Judecători a CSM a aprobat în ședința din 13 iulie, cererile de pensionare depuse de două magistrate: Daniela Neacșu și Ligia Ene (n.r la acea data președinte al instanței), de la Judecătoria Topoloveni. Președintele Klauss Iohannis a dat decretul de pensionare și astfel instanța a rămas cu un singur judecător, Alexandru Viorel Chilom.
Tot CSM a aprobat însă, ca de la 1 septembrie judecătorul Chilom să devină procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Astfel instanța ar fi rămas fără niciun judecător. Ca să nu fie nevoie ca cele peste 4000 de dosare aflate pe rolul instanței să fie redistribuite la alte judecătorii din județ, Curtea de Apel Pitești a delegat două magistrate la Judecătoria Topoloveni. Este vorba de Elena-Camelia Pîrvu, care a fost președintele secției Conflicte de muncă și asigurări sociale la Tribunalul Argeș, și de Ana Sandu, judecător titular la Judecătoria Pitești, care a fost delegată în funcția de președinte al Judecătoriei Topoloveni din data de 25 august 2023. La Judecătoria Topoloveni, în 2022 au fost în total 6217 dosare din care au fost soluționate 4292 și a rămas un stoc de 1825. În acest an, până în luna iulie, au intrat 2400 dosare noi la care se adaugă stocul de 1825 dosare rezultând un total de 4225 dosare. În aceste condiții cele două magistrate vor avea un volum foarte mare de muncă, fiecăreia revenindu-i peste 2100 de dosare de rezolvat. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.