Elevii monitorizați să NU consume droguri!

0
  • A început școala, iar autoritățile argeșene sunt în alertă

Școala a început ieri în Argeș pentru aproximativ 85.000 de elevi, înscriși la învătământul de stat și privat, în mediul urban și rural, la unul din ciclurile preșcolari, primar, gimnazial, liceal, post-liceal.
La nivelul județului Argeș, pentru deschiderea noului an școlar, au fost mobilizați 430 de polițiști și jandarmi. Ofițeri și subofițeri de la mai multe structuri, Ordine și Siguranță Publică, Poliție Rutieră, Siguranță Școlară, noul an școlar începând în liniște, frăr evenimente nedorite. La nivelul Instituției Prefectului Argeș funcționează Comisia de Siguranță Școlară, un punct esențial în activitatea acestei comisii fiind în acest an prevenirea consumului de substanțe interzise. ”Au fost acțiuni și anul trecut, le vom intensifica anul acesta. Îmi doresc mult ca elevii să poată discuta deschis, să poată fi educați și îndrumați să știe să refuze dacă li se oferă. Mesajul meu pentru elevi, la început de an școlar, este ca ei să spună un “NU” categoric unor tentanții atât de periculoase, ce le-ar putea schimba cursul vieții, evident, într-unul negativ” a declarat prefectul Radu Perianu. De asemenea, a fost emis un Ordin de prefect pentru funcționare și în acest an școlar a Comisiei mixte de control în unități școlare precum și a celor tip creșă, afterschool. Ordinul este valabil până pe data de 21 iunie 2024.

”Răbdare și încredere!”

Cu ocazia deschiderii noul an școlar, Ispectorul General Dumitru Tudosoiu a fost prezent la două festivități, la Școlile Ion Minulescu și Mircea cel Bătrân din Pitești, iar mesajul acestuia a fost același: ”Le doresc sănătate, putere de muncă, răbdare, colegilor mei, copiilor să își atingă toate performanețele pe care și le-au propus, iar părinților le transmit să aibă încredere în școala românescă, în profesori și să nu uite că suntem într-un parteneriat în fiecare zi. Campania contra drogurilor a debutat acum doi ani, iar aucm probabil este vârful ei. Am avut și vom face acțiuni concrete tot anul pentru combaterea consumului de substanțe interzise. Vom lucra ca și până acum, cu celelalte insituții ale statului pentru a combate consumul”. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.