Târgul de Științe ”Pitești Science Festival”, un succes!

0

A patra ediție a Târgului de Științe ,,Pitești Science Festival” i-a atras ca un magnet pe piteștenii pasionați de noutățile din mai multe domenii ale științei. 
Evenimentul organizat sâmbătă, în Piața Primăriei Pitești, a adunat 800 de voluntari, 75 de mentori locali și 26 de mentori RSF din 7 țări, care au promovat educația științelor prin metode non-formale și dialogul între știință și artă. Science Festival 2023 a fost cea mai mare ediție de până acum și a oferit 350 de experimente științifice, din domenii precum: Robotică, Biologie, Chimie, Fizică, Medicină, Inteligență Artificială, Artă și Neuroștiință.

Primarul Gentea: ”Felicitări organizatorilor pentru acest dar”

La festival a participat și primarul Cristian Gentea care s-a declarat încântat de ce a văzut: ”Festivalul este primit cu mult entuziasm de tineri și promite să devină o tradiție la Pitești! 350 de experimente, pe care Târgul de Științe le-a pregătit privitorilor, sunt realizate și prezentate astăzi publicului de nu mai puțin de 800 de voluntari și 75 de mentori! La Pitești Science Festival participă în total 26 de mentori RSF, cercetători și profesioniști din diferite domenii STEAM, veniți din 7 țări exclusiv pentru festival! Felicitări organizatorilor pentru acest dar făcut tinerilor inteligenți, pasionați de știință și artă!” a fost mesajul edilului piteștean. De la eveniment nu a lipsit nici Dumitru Tudosoiu, inspectorul șef al ISJ Argeș. Acesta a fost plăcut impresionat de creativitatea tinerilor care au participat la această ediție a festivalului. Șeful învățământului argeșean își dorește ca acest festival să devină unul de tradiție și a promis că va face tot ce ține de el pentru a-i sprijini pe tinerii care doresc să își îmbunătățească performanțele din domeniile științifice. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.