Piept de pui umplut

0

Timpi de preparare:
Timp de preparare: 25 min; Timp de gătire: 20 min; Gata în: 45 min
Ingrediente:
4 bucăți de piept de pui; 1 conservă de roșii; 2 ouă; făină; pesmet; ulei; cașcaval ras; busuioc; sare; piper
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pieptul de pui se sărează și se piperează. Se face un buzunar lateral în fiecare piept de pui cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Bucățile de piept de pui se umplu cu cașcavalul ras (se poate folosi mozarella sau parmezan).
Se prinde buzunarul creat cu câteva scobitori pentru a preveni desfacerea. Într-o tigaie se încinge uleiul. Separat, se pune făina într-o farfurie adâncă. Același lucru se face și pentru pesmet.
Într-o farfurie separată se bat ouăle. Bucățile de piept de pui se trec, pe rând, prin făină, ou bătut și pesmet și se rumenesc în tigaie.
Pieptul de pui se scoate pe hârtie de bucătărie. Într-o tavă potrivită pentru cuptor se adaugă roșiile tocate din conservă.
Se așază pieptul de pui peste. Se ung cu sosul de roșii din tavă. Se adaugă cașcaval ras și frunzele de busuioc tocate peste pieptul de pui.
Pieptul de pui umplut se gătește timp de 20 de minute.