Lemne confiscate la Davidești

1
0

Ieri, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au verificat activitatea unei societăți comerciale cu sediul și un punct de lucru pe raza comunei Davidești.
În urma verificărilor s-au stabilit diferențe între stocul scriptic și cel faptic, respectiv faptul că societatea nu deținea în depozit cantitatea de 5.00 m.c. lemn foc (speciile fag, plop tremurător și salcie căprească). De asemenea, din verificări s-a constatat că societatea deținea în plus față de stocurile scriptice din programul SUMAL 2.0, cantitatea de 0,72 mc lemn foc( gorun și tei).
Ca urmare a abaterilor constatate, societatea a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice. Totodată, cantitatea lipsă, de 5 mc lemn foc, în valoare de 981,28 lei, a fost confiscat valoric, iar cantitatea de 0,72 mc lemn foc deținut fără justificare legală, a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților Ocolului.

S. Mihai

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.