Elevul bătăuș, în arest!

0

Scenele de o violență rar întâlnită filmate de camerele de supraveghere ale Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, au dus la arestarea preventivă a elevului agresor. Adolescentul, în vârstă de 17 ani, care și-a lovit o colegă cu piciorul în bărbie după ce o aruncase la pământ, a primit ieri un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Imediat cum a aflat sentința, minorul a depus contestație. Curtea de Apel Pitești va judeca apelul și va stabili dacă elevul rămâne în arest sau va fi eliberat. M.Sandu
Agresiunea a avut loc vineri, în jurul orei 8.00 înainte de începerea cursurilor, pe hol. Fata în vârstă de, 18 ani, elevă în clasa a XII-a, a fost bătută de un coleg în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XII-a la altă clasă. Acesta a împins-o și a izbit-o cu putere de perete, apoi a trântit-o la pământ. Fata s-a prăbușit cu fața în jos, lovindu-se de ciment. Cu ea a căzut și colegul bătăuș dar s-a ridicat repede. În timp ce încerca și eleva să se ridice, colegul a lovit-o cu piciorul în bărbie. Eleva a suferit fractură de maxilar, fisură de mandibulă și are un dinte rupt. Va avea nevoie e cel puțin 40 de zile de îngrijiri medicale. Scenele violente au fost surprinse de camerele de supraveghere ale unității de învățământ și constituie probă în dosar alături de declarațiile martorilor. Imediat după incident la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini a fost declanșată o cercetare disciplinară și a fost înaintată propunerea de exmatriculare a elevului. Miercuri, D.I.Ș., de 17 ani,a fost ridicat de polițiștii Biroului de Siugranță Școlară de la liceu pentru a fi dus la audieri.
Seara a fost reținut pe bază de ordonanță pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Ieri a fost prezentat Judecătoriei Pitești cu propunerea de arestare preventivă. ”…admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în dosarul de urmărire penală nr. 6575/P/2023. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Ş.D.I., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.09.2023, până la data de 27.10.2023, inclusive” se precizează în sentință. Imediat după ce a aflat verdictul judecătorilor, liceeanul a depus contestație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.