Profesoară acuzată că a dat un elev cu capul de bancă!

0
3

O profesoară de la Școala Gimnazială Sălărucu este acuzată de părinții unui băiat că l-ar fi lovit în timpul orei de Educație Socială. La câteva ore după incidentul din timpul orelor, tatăl elevului a sesizat autoritățile la 112 și a reclamat incidentul. Băiatul a fost preluat de o ambulanță. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz. M.Sandu
Întâmplarea ar fi avut loc marți, în timpul orei de Educație Socială, la clasa a VII-a. Tatăl băiatului susține că fiului i-ar fi căzut un pix pe jos și s-a aplecat să-l ridice. În acel timp, o colegă l-a întrebat ce caută, moment în care cadrul didactic s-ar fi supărat că vorbesc în timpul orei. Părintele susține că profesoara l-ar fi târât pe băiat până în spatele clasei unde l-a lovit cu capul de bancă. Atunci o fată a vrut să iasă din clasă să anunțe incidentul, numai că, doamna profesoară ar fi prins-o de păr și i-a interzis să părăsească sala. Părinții mai spun că ulterior, cadrul didactic ar fi cerut elevilor să șteargă eventuale filmări din timpul agresiunii și că a verificat telefoanele să se convingă că nu există înregistrări. La următoarea oră elevul lovit s-a simțit rău și mama a mers să-l ia de la școală. Abia seara, când tatăl s-a întors de la serviciu și a aflat despre cele petrecute la școală, a fost sesizată Poliția. Tot atunci părintele a chemat și ambulanța după ce băiatul ar fi acuzat dureri de cap și stări de vomă. Copilul a fost dus la Spitalul Municipal Curtea de Argeș de unde a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Pitești, acolo unde s-a stabilit diagnosticul: ”traumatism cranio facial afirmativ prin agresiune, contuzie ambii obraji, contuzie coloană cervicală”. După investigațiile medicale, minorul nu a rămas internat.

Dosar penal pentru purtare abuzivă

Inspectoratul Județean de Poliție Argeș confirmă că este în curs o anchetă privind purtarea abuzivă a cadrului didactic. ”La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat din localitatea Sălătrucu, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost agresat, în cursul aceleași zile, la școala din localitate, de către un cadru didactic, pe motiv că deranja ora. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, care au efectuat verificări. În urma agresiunii, elevul nu prezenta leziuni și, în prezența polițiștilor, aparținătorii nu au solicitat acordarea de îngrijiri medicale. Cercetările vor fi preluate de către polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. Menționăm faptul că, polițiștii au desfășurat, la unitatea de învățământ în cauză, activități de prevenire, la data de 20.09.2023”, se menționează în punctul de vedere oficial al IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.