Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 45 min
• Timp de gătire: 45 min
• Gata în: 90 min
Ingrediente:
• 2 caserole de ciocănele de pui
• 200 ml iaurt
• 2 lingurițe ulei de măsline
• 4 căței usturoi
• 1 jumătate de linguriță de oregano
• 1 lămâie medie
• 1 jumătate de linguriță de sare
• piper după gust
• 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
1.Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe care o folosiți. Adăugați și 1-2 lingurițe de zeamă. Amestecați ingredientele. Tăiați 1 legătură de pătrunjel proaspăt – nu mărunt – în marinată.
2.Într-o pungă – de preferat cu „fermoar” adăugați ciocănelele de pui și marinata. Pe cât posibil, scoateți aerul din pungă, închideți-o și masați bucățile de pui ca să se acopere cât mai bine de sos. Dați punga la frigider pentru 25-30 minute.
3.Puteți face puiul în 3 feluri, mai apoi: ori în tigaie care nu lipește, ori pe grătar, ori în cuptorul preîncălzit. Până când se pătrunde și devine rumen-auriu.