Chifteluţe cu sos marinat

0

Ingrediente:
• 600 gr. carne tocată amestec porc şi vită
• 2 cepe
• 1 ou
• sare
• piper
• verdeaţă (mărar, pătrunjel)
• 1 felie pâine veche
• 2 linguri făină
• 100 ml ulei
• 1 lingura pastă de roşii
• 50 ml vin alb
• zahăr
• 1 linguriță muştar
• 1 linguriță oţet
• tarhon sau foi de dafin
Mod de preparare:
1. O ceapă se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată în apă rece şi stoarsă, cu ceapa călită, oul bătut şi verdeaţa tocată mărunt. Se condimentează cu sare şi piper.
2. Se formează chiftelele, se trec prin făină, se prăjesc în ulei incins, la foc potrivit. Se lasă la scurs pe un şervet de hârtie şi se pă strează într-un vas acoperit.
3. Pentru sos, cealaltă ceapă se taie rondele şi se căleşte în puţin ulei. Se stinge cu vin şi se fierbe înăbuşit 5 minute. Se adaugă o linguriţă rasă de făină amestecată cu 50 ml apă rece şi pasta de roşii. Se fierbe 5 minute, apoi se condimentează cu muştar, sare şi piper, se adaugă zahăr, oţet şi foi de dafin sau tarhon. Se ia de pe foc, se acoperă şi după 5 minute se poate servi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.