Păcăleală de 10.000 de euro!

0

Un argeșean, din Valea Danului, a fost atât de naiv încât a dat 10.000 de euro unui necunoscut! În schimbul sumei aștepta să îi fie adus acasă un Mercedes pe care îl văzuse într-o fotografie! Nu a primit nici mașina mult visată dar nu a mai recuperat nici banii. Autorul înșelăciunii a fost reținut, luni, de oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș. Este un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care se folosise de un cont fals de Facebook ca să-l păcălească pe argeșean. M.Sandu
Luni în jurul orei 12.30, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Valea Danului, a reclamat la Poliția Curtea de Argeș faptul că a fost înșelat cu suma de 10.000 de euro. Omul a povestit că marți, 26 septembrie, s-a întâlnit cu un tânăr, despre care credea că este samsar de mașini, într-o benzinărie din Pitești. Totul a pornit de la intenția sa de a cumpăra un Mercedes din Germania, a cărei fotografie o văzuse pe un site de profil de vânzare mașini. L-a cunoscut pe tânăr pe un cont de Facebook și acesta l-a mințit că a luat legătura cu vânzătorul, că a rezervat autoturismul de lux și că va merge personal să o achite și să o ridice din Germania. După ce s-a oferit să intermedieze cumpărarea autoturismului, a promis că, în schimbul sumei de 700 de euro, va aduce pe platformă din Germania în România acel autoturism.

Avea cont de Facebook sub o altă identitate

La scurt timp după ce a avut loc înțelegerea tânărul nu a mai răspuns și cumpărătorul nu a reușit să dea de urma lui, iar după aproximativ o săptămână a depus plângere. Oamenii legii au constatat că păgubașul nu știa cum se numește tânărul, nici de unde este, ci avea doar contul lui de Facebook. Când au verificat contul polițiștii au constat că a fost creat sub o altă identitate și nu avea atașată nicio fotografie a celui care a primit banii. La câteva ore de la primirea sesizării oamenii legii au reușit însă, să-l identifice pe făptaș. Marian Vasile M., de 22 de ani, din comuna Hinova, județul Mehedinți. ”În baza unui mandat de aducere, cu sprijinul polițiștilor mehedințeni din cadrul Secției de Poliție Rurală Șimian, tânărul a fost condus la sediul poliției pentru cercetări. După administrarea probatoriului, tânărul de 22 de ani, din județul Mehedinți, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 03 octombrie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Argeș. Din nefericire pentru argeșean, banii nu au putut fi recuperați. Polițiștii îi sfătuiesc pe cei care doresc să cumpere mașini din străinătate, să verifice cu atenție astfel de tranzacții, să nu ofere sume mari de bani necunoscuților, să cumpere autovehicule doar prin tranzacții efectuate în mod autorizat de la firme specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.