Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min • Timp de gătire: 80 min • Gata în: 2 ore, 0 min
Ingrediente:
• 1 kg muşchiuleţ vită • 2 linguri muştar • 100 ml vin roşu demisec • 3-4 lingurițe ulei de măsline • 100 gr. unt • sare • salvie • piper
Pentru garnitură
• 300 gr. morcovi noi • 200 gr. ţelină • 200 gr. fasole verde • 300 g varză nouă • zeama de la 1 lămâie • 2 lingurițe oţet aromatic
Mod de preparare:
Se taie muşchiuleţul de vită rondele potrivite, nici groase, dar nici subţiri. Se ung bucăţile de carne cu salvie, unt, ulei şi muştar. Se stropesc cu vin roşu pe toată suprafaţa şi se lasă câteva ore la rece, la marinat. Separat, se curăţă legumele şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline. După ce au fiert, se scot în sită să se scurgă. Se stropesc cu zeama de la o lămâie ca să nu-şi schimbe culoarea. Se încălzeşte grătarul şi se aşază bucăţile de file. Se întorc de pe o parte pe cealaltă, la intervale mici de timp, ca să nu se ardă. Legumele fierte se pregătesc cu ulei, cu sare, piper, zeamă de lămâie şi oţet aromatic şi se servesc cu muşchiuleţul la grătar.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525