Tătăl și-a sechestrat fiicele și soția!

0

Un piteștean în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat, cu executare, după ce și-a bătut soția și a sechestrat-o atât pe ea cât și pe cele două fiice în vârstă de 7 ani, respectiv 9 ani. Cei doi soți erau despărțiți, din pricina geloziei bărbatului, dar se întâlneau periodic. La una dintre aceste întâlniri bărbatul a bătut-o pe fosta parteneră de viață, i-a luat telefonul ca să nu poată să sune la 112 și i-a interzis să plece cu fetele închizându-se toți patru într-o cameră ca să le poată supraveghea. În timpul procesului, soția și-a restras plângerea dar inculpatul tot a fost pedepsit de instanță. M.Sandu
Iulian I. și soția lui sunt căsătoriți de aproximativ 8 ani și au împreună două fetițe, de 7 ani, respectiv 9 ani. La sfârșitul anului trecut, pe fondul geloziei bărbatului cuplul sa destrămat iar femeia s-a mutat cu cele două copile în casa părinților, la Călinești, iar bărbatul a rămas în locuința în care au conviețuit. Soții au continuat să se întâlnească periodic pentru cele două fete și ca el să le ajute cu bani. ”În data de 08.04.2023 inculpatul a venit la adresa din Călinești, unde după ce a petrecut mai mult timp stând de vorbă cu soția sa, s-a înțeles cu soția să plece împreună la adresa acestuia din Pitești, rămânând cu toții pe timpul nopții la domiciliul inculpatului. În dimineața de 09.04.2023, persoana vătămată a plecat la serviciu iar cele două minore au rămas cu tatăl acestora, după care, în jurul orelor 20.50, persoana vătămată s-a întors de la serviciu, a făcut curățenie prin casă, au mâncat împreună, iar ulterior a mers cu fetițele într-o cameră separată, inculpatul rămânând în bucătărie, unde a continuat să consume bere. În seara respectivă, în jurul orelor 01:00, în timp ce persoana vătămată dormea, inculpatul s-a deplasat în camera în care dormea soția sa, după care a început un conflict între inculpat și persoana vătămată. În acest timp, minorele s-au trezit și ele fiind speriate, iar la un moment dat persoana vătămată a încercat să ia telefonul mobil de pe masă, pentru a sesiza organele de poliție însă nu a reușit să facă acest lucru fiind bruscată de către soțul său. Pentru a o ajuta pe mama ei, minora a încercat și ea să ia telefonul, fiind împiedicată de inculpat, după care a continuat conflictul dintre inculpat și persoana vătămată. Imediat după terminarea conflictului, inculpatul a încuiat ușa de acces de la casă și a impus persoanelor vătămate (n.r mama și cele două fiice) să stea toți patru într-o cameră, pentru a putea să le supravegheze, cu scopul de a nu sesiza organele de poliție, impunându-i, totodată, soției sale să doarmă în pat lângă acesta”, reiese din rechizitoriu.

A mușcat-o de față

În timpul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că bărbatul a bătut-o pe femeie și a mușcat-o de față atât de rău încât a necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale. ”Pe fondul geloziei și al consumului de alcool, a agresat-o fizic pe soția sa, în sensul că a lovit-o cu pumnii și capul în zona feței, a capului și a mușcat-o de față, provocându-i leziuni ce au dus la o sângerare abundentă şi un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale, în prezența fiicelor sale minore, provocându-le o profundă stare de temere, iar ulterior, ca urmare a violențelor, împotriva voinței lor, le-a împiedicat prin constrângere să apeleze numărul de urgență 112…” mai scrie în documentul întocmit de procurori.
A doua zi femeia a fost sunată de sora ei care o rugat-o să ajute într-o problemă. Ca să fie sigur că nu va dezvălui nimănui ce s-a întâmplat bărbatul a dus-o personal la cumnată. Acolo însă, mama soției a aflat de agresiune și a sesizat autoritățile. Împotriva lui Iulian I. a fost emis un ordin de protecție.

Închisoare cu executare

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal. Dacă în timpul audierilor a recunoscut doar partial acuzațiile în faza de judecaă inculpatul a mărturisit totul. După ce bărnatul a fost deferit justiției, soția bătută și-a retras plângerea. În timpul procesului bărbatul a mai făcut o prostie. Deși se afla în arest la domiciliu, a părăsit locuința și a plecat la Călinești cu intenția de a merge să vorbească cu soția, încălcând atât ordinul de protecție cât și măsura arestului la domiciliu. De aceea a fost arestat preventiv. Char dacă femeia și-a retrs plângerea bărbatul tot a fost condamnat. În urmă cu 3 zile, Judecătoria Pitești a dispus încetarea rpocesului penal împotriva inculpatului c privire la acuzația de violență în familie dar l-a condamnat la 2 ani și 11 luni închisoare cu executare pentru lipsire de libertate. Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.