Elev judecat după ce și-a bătut o colegă

0

Un caz revoltător s-a petrecut în incinta Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, acolo unde, o elevă în clasa a XII-a a fost lovită cu picioarele de un coleg. În urma agresiunii fata a necesitat în jur de 40 de zile de îngrijiri medicale după ce a suferit fractură de maxilar și fisură de mandibulă. Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost reținut de polițiști și a doua zi a primit mandat de arestare preventivă. În prezent se află sub măsura arestului la domiciliu. A fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. M.Sandu
Agresiunea s-a petrecut pe data de 22 septembrie, în jurul orei 8.00 înainte de începerea cursurilor. Fata în vârstă de, 18 ani, elevă în clasa a XII-a, s-a trezit cu tânărul, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XII-a la altă clasă, în fața ei. Acesta a împins-o și a izbit-o cu putere de perete, apoi a trântit-o la pământ. Fata s-a prăbușit cu fața în jos, lovindu-se de ciment. Cu ea a căzut și colegul bătăuș dar s-a ridicat repede. În timp ce încerca și eleva să se ridice, adolescentul a lovit-o cu piciorul în bărbie. Totul a durat câteva secunde și momentele violente au fost surprinse de camerele de supraveghere ale liceului. Pe imagini se vede cum, după ce o lovește, mai mulți elevi intervin și îl imobilizează pe agresor, iar fata rămâne la pământ. Înregistrările au fost ridicate de polițiștii cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș care au întocmit dosar penal pe numele elevului pentru loviri și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștiii publice. Pe 27 septembrie, la câteva zile de la comiterea faptei, acesta a fost luat de la cursuri de oamenii legii pentru a fi dus la audieri. În aceeași zi a fost reținut pe bază de ordonanță, iar a doua zi, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Agresorul face consiliere psihologică

După ce a fost bătută, eleva rănită a fost transportată la Spitalul Orășenesc Mioveni și de acolo a fost transferată la un spital din București. Avea fractură de maxilar cu deplasare, fisură de mandibulă și un dintre rupt. A necesitat o intervenție chirurgicală. Medicii au stabilit că va avea nevoie de aproximativ 40 de zile de îngrijiri medicale. Elevul agresor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ulterior, măsura a fost înlocuită. În prezent se află în arest la domiciliu. Acesta urmează ședințe de consiliere psihologică și pentru a putea merge la psiholog a primit aprobarea instaței să părăsească domiciliul, la anunite date și într-un interval orar, și să se deplaseze la cabinet apoi să se întoarcă acasă. Polițiștii au finalizat cercetările în dosarul penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. Ieri a fost înregistrat la Judecătoria Pitești, urmând să se stabilească termenul de judecată în camera preliminară. Dacă va fi găsit vinovat, elevul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.