23 de pelerini argeșeni, de Ziua Bastonului Alb

0

Nevăzătorii din Argeș au sărbătorit Ziua Bastonului Alb împreună cu Gabriela Martin, președinte al Asociației Nevăzătorilor, Filiala Arges și preotul Radu Gabriel Constantin, printr-un concurs de cultură general și un pelerinaj. 
După cum se știe Ziua Bastonului Alb reprezintă Ziua Internațională a persoanelor fără vedere sau cu vedere slabă. Concursul a avur loc la la sediul filialei, iar pelerinajul a fost făcut la Mănăstirea Caraiman, ctitorita de părintele Gherontie Puiu si la Castelul Cantauzino din Busteni. Domeniul Castelului Cantauzino este unul din cele mai frumoase de pe Valea Prahovei avand o arhitectura de mare valoare. Castelul a construit in anul 1911 la cererea printului Gheorghe Grigore Cantauzino. Gradina de la poalele palatului a fost amenajata dupa moda parcurilor din marile capitale europene.
Castelul Cantacuzino este unul din monumentele importante ce apartin istoriei si culturii noastre romanesti. De asemenea, la întoarcerea spre casă, cei 23 de participanti au socializat la un local de pe Valea Prahovei. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.