”Dacă eram în Schengen, lucrările erau și mai în avans!”

0
1

Înainte de a încheia vizita de pe Autostradă, premierul și ministrul transporturilor au oferit câteva declarații și au răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți. 
”Este prima străpungere (n.r. pentur un tunel) după perioada comunistă, o lucrare foarte dificilă. Evident, constructorul este în avans cu lucrările. Dacă eram în Shengen era și mai în avans… În momentul de față avem 56 de miliarde deficit și 57 de miliarde cheltuieli pe investiții. Este pentru prima dată când s-a creat acest echilibru. Direcționăm cele mai mari sume către transporturi. AU o importanță strategică aceste 3 tronsoane de pe Autostrada Pitești – Sibiu. Au fost ocolite de către toți miniștrii de la transporturi timp ce 37 de ani. Este primul ministrul care închide Nădlac- Constanța… Acest plan prinde contur” a declarat Marcel Ciolacu. Primul-ministru a mai fost întrebat cum de primăriile au dat drumul angajărilor cu luna septembrie după ce Guvernul și-a asumat pachetul cu reducerea cheltuielilor, ioar Ciolacu a răspuns că ”îi pare rău, dar cred că avem informații diferite!”

”Am terminat banii!”

Despre lucrările de pe Autostradă a spus câteva cuuvinte și Ministrul Grindeanu: ”Felicit CNAIR pentru ce a făcut pe tronsonul Sibiu – Boița, unde au terminat înainte de termen… Mă aștept ca și aici să termine mai înainte lucrările. Chiar dacă sunt doar 10 km au multe lucrări de artă, poduri, tunele…Așteptăm să țineți același ritm și pe acest tronson. Am văzut dimineață cu premierul și șantierul Pitești – Curtea de Argeș… am văzut că se înaintează foarte foarte bine, stadiul lucrărilor este undeva la 55 % progres. Au mers în acest an foarte bine, ceea ce ne face optimiști și sperăm ca anul viitor să termine din cei 30 km, poate chiar tronsonul de la Bascov. Sper să mențină acel ritm și dacă va fi așa vom avea o surpriză plăcută , chiar dacă termenul contractului este 2025. Referitor la bani… domnule prim-ministru i-am terminat și pe cei care ni i-ați dat! Am avut 4,5 miliarde din fonduri externe nerambursabile și 10% am primit suplimentar și i-am terminat. Suntem capabili să cheltuim în continuare!” S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.