Se controlează folosirea stupefiantelor în produsele alimentare

0
  • Temă nouă pentru inspectorii DVS în Argeș

Specialiștii din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au fost angrenați zilele trecute la o nouă sesiune trimestrială de întâlniri cu directorii din teritoriu.

Printre cei prezenți s-a numărat și directorul DSV Argeș, Sorin Sorescu. Cu acesta dar și cu ceilalți șefi de instituții din țară s-a discutat de data asta despre diverse subiecte cunoscute și care sunt abordate constant, cum ar fi sănătatea animală, siguranța alimentelor, controalele oficiale, dar și un alt subiect mai delicat.

A fost vorba despre tematica privind monitorizarea conținutului în alcaloizi din opiu și a canabinoidelor din produsele alimentare. Concret, începând din toamna acestui an, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin Direcțiile Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), a demarat controale oficiale intensificate, pentru depistarea utilizării ilegale a substanțelor psihoactive, psihotrope și stupefiante în produsele alimentare de origine non-animală. Mai exact, este vorba despre verificarea cantităților utilizate privind semințele de cânepă, semințele de mac, produsele derivate din acestea sau care le conțin.

Controalele oficiale vizează depozitele alimentare pentru produsele de origine non-animală, alte depozite alimentare, unități de fabricare/obținere a uleiurilor vegetale, a produselor de morărit, a produselor făinoase și de brutărie, a produselor de cofetărie/patiserie, unități de fabricare a ciocolatei și a produselor zaharoase, alte unități care introduc/ar putea introduce pe piață semințe de cânepă, semințe de mac, produse derivate din acestea sau care le conțin, precum și unități care ar putea utiliza/comercializa ilegal substanțe psihoactive, psihotrope și stupefiante în produsele alimentare de origine non-animală.

În cadrul acestor acțiuni complexe de verificare sunt implicate și alte instituții abilitate ale statului, ce au competențe directe în domeniul cercetării și identificării tuturor substanțelor psihoactive, psihotrope și stupefiante și care desfășoară investigații pe domeniul lor de competență. ”ZERO TOLERANȚĂ pentru aceste substanțe ilegale, stupefiante, care distrug viețile atâtor oameni și, mai ales, a tinerilor inconștineți!” le-a transmis directorul ANSVSA sefilor de instituții din țară cu această ocazie. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.