Reținut după ce a bătut o minoră!

1

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, cu grave probleme de comportament, a ajuns, din nou, în arest după ce a lovit o minoră, în centrul Piteștiului. Fata a necesitat 11 zile de îngrijiri medicale. Scandalul a avut loc la intrarea în Trivale Shopping Center și a fost provocat de un gest o copilăresc. Agresorul se afla sub control judiciar când a comis fapta. El mai este cercetat într-un dosar de amenințare, după ce pe vremea când era elev de liceu și-a amenințat cu moartea profesorul de matematică, și este judecat într-un dosar pentru tâlhărie și în altul pentru furt. M.Sandu
Altercația avut loc pe 5 septembrie. Minora, în vârstă de 16 ani, se afla cu un grup de prieteni în apropiere de intrarea în Trivale Shopping Center. La audieri s-a stabilit că Ionuț Ș. de 19 ani, a trecut pe lângă ea și a lovit-o ușor în trecere. Fata i-a făcut un reproș. Tânărul, deși s-a uitat spre ea, a ignorant-o și a vrut să își continue drumul asta deși se cunoșteau și fata se aștepta la scuze din partea lui. Atunci ea ar fi aruncat spre el cu o cutie de suc. Gestul l-a scos din sărite pe Ionuț Ș. care s-ar fi întors, a prins-o de gât și după ce strâns-o tare a trântit-o cu putere la pământ. Fata a suferit leziuni care au necesitat 11 zile de îngrijiri medicale. Pe numele lui Ionuț Ș. , polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violențe. Luni, tânărul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Obligat să urmeze tratament

Ionuț Ș. se afla sub control judiciar într-un dosar de tâlhărie aflat pe rolul instanței. El a fost plasat în arest la domiciliu, de Judecătoria Pitești, la data de 26 mai, anul acesta. În iulie, măsura a fost înlocuită cu controlul judiciar, măsură păstrată până în prezent. Tot în luna iulie, magistrați Judecătoriei Pitești au dat o hotărâre prin care tânărul era obligat să urmeze un tratament psihiatric ”până la însănătoșire sau la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”. Dacă l-a urmat sau nu, el știe, cert este că luni, tânărul a mai fost trimis în judecată într-un dosar de furt după ce ar fi sustras haine din magazinul Zara. Ionuț Ș. mai este cercetat într-un dosar de amenințare. În februarie anul acesta, în timp ce era elev la un liceu din comuna Mărăcineni, l-a amenințat cu moartea pe profesorul de matematică. Se spune că părinții tânărului sunt plecați în străinătate iar el locuiește singur. În discuțiile pe care le-a avut cu oamenii legii el a mărturisit că nu-i pasă dacă va ajunge la închisoare. Ieri, la Judecătoria Pitești a fost depusă o nouă cerere de obligare la tratament medical provizoriu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.