Șantajată după partida de sex

0

După ce și-a șantajat partenera de sex, un piteștean, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat, fiind obligat să îi plătească și daune victimei. Femeia, cu mult mai în vârstă ca el, s-a ales în urma partidei de amor cu onoarea pătată și cu un divorț. L-a cunoscut pe bărbat pe Facebook și cei doi au avut o singură întâlnire. Când i-a cerut să plătească, inculpatul i-a mărturisit că, încă de la început, scopul lui a fost să obțină bani de la ea. Folosind un limbaj extrem de vulgar și jigniri, acesta a speriat-o atât de tare pe femeie încât aceasta s-a dus imediat la Poliție și a făcut plângere. M.Sandu
Femeia l-a cunoscut pe bărbat pe Facebook și după ce au vorbit un timp, s-au văzut față în față. Încă de la prima întâlnire cei doi au consimțit să facă sex și au stabilit ca a doua zi, în februarie 2022, să se întâlnească acasă la femeie. ”Din declarația persoanei vătămate reiese că în momentul raportului sexual aceasta și-a dat seama că partenerul său foloseşte telefonul mobil și i-a cerut să nu o filmeze, însă autorul nu a recunoscut că a fost filmat, spunându-i că a fost apelat. Partea vătămată a mai declarat că în data de 28.02.2022 aceasta a fost amenințată de către utilizatorul contului de Facebook „…” cu distribuirea către soțul acesteia a unor imagini compromițătoare, dacă nu îi predă o sumă de bani, respectiv 100 lei.(…)Cu ocazia audierii în calitate de suspect și inculpat, numitul (…) nu a recunoscut acuzația care i s-a adus. Cu privire la folosirea telefonului mobil în data de 25.02.2022 , la momentul întreținerii raportului sexual, acesta a fost nesincer, declarând inițial că nu a folosit la acel moment telefonul mobil, după care a admis că a folosit telefonul mobil și chiar a filmat o parte a raportului sexual, însă cu acordul expres al victimei. De asemenea, acesta nu a recunoscut nici comiterea infracțiunii de șantaj, fiind combătut însă de cele stabilite cu ocazia examinării telefonului său mobil”, reiese din rechizitoriul întocmit de procurori.

Filmată în timp ce făceau sex

Pentru a dovedt faptul că a fost șantajată, victima le-a pus anchetatorilor la dispoziție telefonul mobil. A fost ridicat și telefonul inculpatului și au fost descoperire convorbirile care îl incriminau. ”A fost efectuată o examinare criminalistică a telefonului mobil aparținând lui (…), ocazie cu care s-a probat în mod evident comiterea infracțiunilor care au fost reținute în sarcina sa. Astfel, au fost evidențiate în conversația purtată cu persoana vătămată amenințările, constrângerile față de aceasta, precum și videoclipul în care aceasta figura în ipostaze indecente și chiar un mesaj audio prin care inculpatul îi aducea injurii victimei. De altfel, din cadrul conversației pe Facebook Messenger purtate cu victima, reiese în mod evident comiterea faptei de șantaj:” … se plătește” inculpatul spunându-i direct persoanei vătămate că scopul pentru care a întreținut raportul sexual cu ea a fost pentru a obține foloase patrimoniale. Mai mult, inculpatul a comis fapta amenințând victima cu distribuirea videoclipului către familia acesteia (soț și fiică), iar pentru a fi credibil, pentru a-i induce starea de temere, pentru a o determina să plătească, acesta i-a expediat victimei clipul în cauză”, se mai precizează în rechizitoriu. Bărbatul a negat toate acuzațiile la prima audiere. Ulterior a recunoscut că a făcut filmarea compromițătoare dar cu acordul victimei. Instanța a constatat că nu a fost sincer în declarații.

Condamnat cu suspendare

Piteșteanul a fost condamnat în urmă cu câteva zile la 2 ani și o lună închisoare cu suspendare sub acuzația de șantaj și violarea vieții private. Are un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care va fi obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Primăria Pitești fie la Direcția de Sănătate Publică Argeș. Femeia s-a constituit parte civilă cu suma de 25.000 de lei. Ea a depus și niște acte medicale, precizând că starea de sănătate i-a fost afectată de cele petrecute. În plus, a menționat și destrămarea căsniciei. ”În prezenta cauză au existat urmări asupra libertăţii psihice a persoanei vătămate, fiindu-i de asemenea afectată şi situaţia familială, astfel cum aceasta a arătat în cuprinsul declaraţiei date în faţa instanţei, soţul acesteia dorind să divorţeze”, se precizează în decizia judecătorilor de la Judecătoria Pitești.
Ca urmare a celor de mai sus, instanța îl obligă pe tânăr să îi plătească părții vătămate suma de 1.500 lei daune morale. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.