Modernizări la Spitalul „Sf. Andrei” de la Valea Iașiului

0

Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iașului a intrat în ultima etapă a proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, din care 9,5 milioane lei fonduri nerambursabile. M.D.
Prin intermediul proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de Covid-19”, este realizată instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, precum și extinderea infrastructurii electrice și de fluide medicale. Lucrările vizează înlocuirea instalației electrice care este din anul 1949, data construirii spitalului. Prin aceste fonduri europene, întreaga instalație electrică a spitalului va fi schimbată, urmând ca după terminarea lucrărilor ISU să acorde toate autorizațiile de funcționare.

”Ne pune la adăpost de orice eveniment nedorit”

„Avem în acest moment două surse de oxigen și suntem a patra instituție în țară care avem montat și dat în folosință un generator de producere oxigen. Deja noi, din decembrie 2019, înainte de Covid, am dat în folosință o stație de oxigen care este extinsă prin aceste pe fonduri europene până la 212 prize, câte una pentru fiecare pat în parte, cu toate sistemele de ultimă generație și cu senzor de măsurare a concentrației de oxigen în fiecare salon. Realizăm ceva care ne pune la adăpost de orice eveniment nedorit” a declarat Florentina Matei, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.