Icoana de la Muntele Athos, făcută special pentru Eparhia Argeșului

0
0

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Paramythia de la Muntele Athos își continua periplul prin județul Argeș. S.M.
De altfel, aceasta a fost făcută special pentru Eparhia Argeșului și Muscelului, fiind o copie a icoanei Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea). Ea a fost realizată la mănăstirea athonită Vatoped.
Icoana făcătoare de minuni a fost adusă în județul nostrum încă din această vară și de atunci a poposit în foarte multe biserici din cadrul Eparhiei, unde credincioșii au ocazia preț de mai multe zile să vină să se închine.
Ultima oară Icoana Paramythia a fost adusă în Parohia argeșeană Zăvoi din municipiul Pitești care și-a sărbătorit astăzi cel de-al doilea hram închinat Sfântului Mare Mucenic Mina. Credincioșii au avut participat la Sfânta Liturghie oficiată în bisericuța de lemn de ÎPS Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul Argeșean a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru toți ctitorii și binefăcătorii bisericii care au părăsit această viață. Sfințită în anul 2016, biserica de lemn cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sf. Mina, Victor și Vichentie, a fost construită ca o necesitate pentru credincioșii aflați în zona fostei colonii muncitorești a orașului Pitești.
Parohia Zăvoi a fost înființată în anul 2010, construindu-se la început un paraclis în fosta cantină Hidroconstrucția SRL, cedată prin contract de comodat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.