I-a livrat pantofi lui Nicole Iorga și acum a împlinit 100 de ani!

0

Preotul Ungurenuș Florentin de la parohia Bătușari, protoieria Curtea de Argeș, a oficiat o slujbă de binecuvântare pentru Victor Mănăilă, care a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. S.M.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest fericit prilej, a fost evidențiat faptul că sărbătoritul, la vârsta de 14 ani a intrat ucenic la o cizmărie în București, și a livrat o pereche de pantofi marelui profesor și istoric Nicolae Iorga, care l-a răsplătit.
Războiul nu l-a ocolit, astfel că la vârsta de 18 ani a fost înrolat în armata română ca și ochitor brandist, luptând pe toată durata celui De-al Doilea Război Mondial.
Chiar dacă a fost rănit în război, acest lucru nu l-a împiedicat ca să salveze viața unui camarad, pe care l-a transportat cu căruța mai bine de 25 de km.
Dumnezeu l-a binecuvântat cu o viață de familie deosebită, pentru că anul viitor va împlini 75 de căsnicie cu soția sa, Cornelia, care i-a dăruit 3 copii: un doctor și 2 ingineri, care, la rândul lor au bucurat sufletele părinților cu 4 nepoți și 4 strănepoți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.