Podul Dâmbovicioara aproape de inaugurare!

0
Podul de la Dâmboviciara urmează să fie dat în folosință până la sfârșitul lunii noiembrie. Este anunțul făcut de Nicolae Ciucă, președintele Senatului, care s-a aflat în Argeș, sâmbătă, pentru a vizita construcția. M.S.
Primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare pe partea superioară construit în România se află în comuna Dâmbovicioara. În maxim o săptămână urmează să fie dat în folosință.
Podul are o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri iar construcția lui a durat 1 an și 6 luni.
”Am văzut astăzi, la Argeș, un proiect impresionant, 100% românesc: noul pod peste râul Dâmbovița. Lucrarea, aflată lângă Rucăr, pe DN73, a fost realizată preponderent din fonduri europene și este esențială pentru infrastructura de transport din această parte a țării. Vechiul pod, construit la 1886, avea o restricție de greutate la 16 tone. După ce noul pod va fi dat în folosință, vehiculele de mare tonaj vor putea circula pe o rută directă Pitești-Brașov, economisind timp și bani. De asemenea, utilizarea traseului va reduce semnificativ traficul greu din rutele ocolitoare de pe văile Oltului și Prahovei”, a scris Nicolae Ciucă pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.