BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă de aur

0

Banca Naţională a României a lansat ieri în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu. M.D.
Valoarea nominală a monedei este de 100 lei, iar aceasta va avea o formă rotundă, cu un diametru de 21 mm şi o greutate de 6,425 grame.,Aversul monedei redă statuia lui Lascăr Catargiu din Bucureşti, inscripţia “ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune “2023” şi valoarea nominală “100 LEI”. Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Lascăr Catargiu şi anii între care a trăit acesta “1823-1899”. Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Prețul este de 3.100 lei
Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din aur cu tema 200 de ani de la naşterea lui Lascăr Catargiu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.