Cumpărau telefoane cu valută falsă

0

Un grup de falsficatori de euro au fost luați la bani mărunți de ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești după ce au cumpărat cu valută falsă mai multe telefoane mobile. Oamenii legii au făcut percheziții și trei suspecți au fost duși la audieri. După principiul ”unde dai și unde crapă” la descinderi oamenii legii nu au găsit bancnote false ci…droguri! M.Sandu
Ancheta a fost demarată după ce un bărbat a făcut plângere spunând că i-a vândut un telefon unui individ, din Pitești, și a primit în schimb bancnote false de 50 de euro. La scurt timp o altă plângere similară a ajuns în atenția oamenilor legii. Reclamațiile aveau în comun faptul că păgubașii au vândut telefoane și au primit bancnote de 50 de euro. În total cinci perosane au pățit-o, dar numărul poate fi mai mare, numai că doar 5 au reclamat. Pornind pe urmele sesizărilor, ofițerii BCCO Pitești au reușit să stabilească faptul că banii falși au fost plasați începând din vară, pe parcursul a cinci luni. Modul de operare al suspecților, era următorul: găseau anunțuri de vânzare a unor telefoane scumpe, pe site-uri de profil, sunau și negociau prețul, în euro.
Stabileau întâlnirea, numai seara, la ore la care afară era întuneric, în zone cât mai retrase și fără camere de supraveghere.
Primeau telefonul și plăteau cu cupiuri de 50 de euro.
Păgubașii își dădeau seama că au fost înșelați, abia când doreau să vândă valuta. Astfel au fost plasate peste 50 de bancnote false.

Au fost găsite droguri

Mai mulți bărbați au fost identificați ca fiind suspecți în dosarul de de înșelăciune, falsificarea de valori străine și punerea în circulație de valori falsificate. În urmă cu o săptămână, au avut loc percheziții la Pitești, Moșoaia și Micești. În timpul descinderilor nu au fost găsite bancnote false, la niciuna dintre locații. La unul dintre suspecți, oamenii legii au găsit însă droguri. Acesta avea în locuință atât cannabis cât și NPS (n.r susbtanțe psihoactive noi). Cazul a fost preluat de DIICOT. Trei suspecți, de 20 ani, 28 ani și 37 de ani au fost duși la audieri. Unul dintre ei, respectiv Mihai Bogdan M., de 28 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.