Proteste la AJPIS și Prefectură

0
0

Funcționarii publici din cadrul Agenției Județene pentru plăți și Insoecție Social Arge (AJPIS) au declanșat ieri o grevă de avertiment, de două ore, pentru a atarge atenția guvernanților asupra nemulțumirilor privind condițiile de muncă. Angajații AJPIS amenință cu greva generală dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă. Tot ieri, angajații instituțiilor prefectului din toată țara au anunat că vor face pichete de protest astăzi și dacă problemele nu își vor găsi rezolvarea vor întreupe definitiv lucrul, nu oricând ci exact în perioada alegerilor europarlamentare! M.Sandu
Reprezentanții Sindicatului Direcția Muncii Argeș, organizație reprezentativă la nivelul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș, au anunțat că o serie de revendicări au rămas nesoluționate și de aceea a fost declanșat protestul. Ieri între orele 8.00 și 10.00 a avut loc o grevă de avertiment care este primul pas în demersul lor. Funcționarii vor condiții de muncă optimizate, să se rezolve problema deficitului de personal, eliminarea inechităților din cadrul funcționarilor din administrație, asigurarea stabilități locurilor de muncă, plata orelor suplimentare și optimizarea aplicațiilor informatice.
”Solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă. Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante, au condus la o suprasolicitate a personalului existent în instituții care este nevoit să facă față activităților cu mult peste o distribuire a acestora într-un program normal de lucru de 8 ore. Solicităm asigurarea stabilității locurilor de muncă pentru angajații Ministerului Muncii și Solidarității Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții normale de lucru, nu contracronometru sau cantitativ. Am considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest pentru a atrage atenția asupra problemelor rămase nesoluționate și mai ales ignorate în ciuda solicitărilor noastre. Avertizăm că în absența soluțiilor imediate vom fi nevoiți să declanșăm grevă generală, pe termen nelimitat, începând cu data de 27.11 2023”, precizează reprezentanții Sindicatului Direcția Muncii Argeș.
Amenință cu greva generală în timpul alegerilor europarlamentare
Astăzi un nou protest va avea loc la Prefecura Argeș. Timp de două ore, angajații vor picheta instituția. Proteste similare vor avea loc în toată țara. ”În intervalul orar 10.00-12.00, cei peste 1400 de salariați din prefecturi( funcționari publici și personal contractual) vor înceta lucrul și vor picheta sediile tuturor instituțiilor prefectului din țară! Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență, adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați, la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate. Considerăm că, salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării de municipii și orașe și servicii publice deconcentrat”, au transmis protestatarii. Aceștia amenință că dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă vor întrerupe definitv lucrul în timpul alegerilor europarlamentare de la anul, care vor avea loc în statele Uniunii Europene în perioada 6-9 iunie 2024. ” Intenționăm să declanșăm greva generală în perioada premergătoare desfășurării alegerilor europarlamantare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor, proceduri ce se realizează de către angajații din prefecturi(preluarea și predarea buletinelor de vot, precum și a celorlalte materiale necesare procesului electoral, asigurarea plății tuturor celor implicați în procesul electoral, s.a..)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.