Argeșenii pot investi în titluri de stat Fidelis

0
0

Ministerul Finanțelor a anunțat că persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot cumpăra, începând de astăzi, titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro. M.D.
Perioada de desfăşurare a acestei ediţii este 27 noiembrie – 15 decembrie. Aceasta este a patra ediţie a campaniei „România are sânge de rocker, acum şi de investitor” realizată împreună cu Morning Glory, Rock FM, la care donatorii de sânge primesc cea mai bună dobândă.
Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţă la un an, având o dobândă de 7,10%, mai mare cu 1% faţă de tranşa uzuală de 1 an.
De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.
În afară de tranşa specială, ediţia Fidelis care debutează pe 27 noiembrie va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,10% şi respectiv 7,25%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, respectiv 5,50%.
Câștigurile sunt neimpozabile
Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
În procesul de subscriere a titlurilor de stat nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.
Deţinătorii de titluri de stat Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la scadenţă pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.
De asemenea, există posibilitatea de a vinde titlurile înainte de scadenţă, primind dobândă aferentă perioadei de deţinere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.