Calinic a binecuvântat noul pod!

0

Podul construit în localitatea Podu Dâmboviței, ce va fi dat în folosință în curând a fost binecuvântat de ÎPS Calinic, cu ocazia unei vizite în zonă. S.M.
Podul reprezintă un proiect de modernizare a Drumului Național DN 73 care trece prin localitate, mai precis construirea unei noi rute și a acestuia. Construcția va înlocui podul cel vechi construit de regele Carol I în anul 1886, care urmează să fie dezafectat și scos din circulație, dar nu va fi distrus, el rămânând ca monument istoric. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a săvârșit în acest week-end această slujbă de binecuvântare a acestei lucrări importante de infrastructură locală și națională, cu ocazia prezenței în parohia Podu Dâmboviței. Aici, în ziua de cinstire a Sfintei Mucenițe Ecaterina, credincioșii argeșeni din parohie au aniversat 70 de ani de existență a bisericii cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Ziua nu a fost aleasă la întâmplare, datorită faptului că Ierarhul Argeșean a dăruit bisericii un al doilea hram închinat Sfintei Mc. Ecaterina. Biserica a fost construită între 1943-1953, fiind sfințită în ziua de 6 decembrie a anului 1953 de însuși Preafericitul Părinte Patriarh Justinian Marina, care a oferit foarte multe fonduri financiare pentru finalizarea lucrărilor. În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre această biserică monumentală care impresionează prin arhitectura deosebită realizată de Dumitru Ionescu Berechet.
De asemenea, Ierarhul și-a exprimat bucuria de a așeza acest sfânt lăcaș de rugăciunea sub patronajul spiritual al Sfinte Mc. Ecaterina. În cadrul slujbei, parohul Dănuț Nonoșel a primit distincția de iconom stavrofor, pentru activitatea pastorală și administrativă desfășurată în această parohie, iar primarul Dumitru Secăreanu a primit și el din partea Ierarhului medalia creștin-ortodoxă ,,Sf. Ierarh Iachint de Vicina”, în semn de recunoștință pentru ajutorul oferit de Primăria Locală la restaurarea bisericii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.