Primarul Georgescu află dacă scapă de arest!

0

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările în dosarul primarului Ion Georgescu și au dispus trimiterea în judecată. Rechizitoriul a fost depus la Tribunalul Argeș și urmează să fie dat termen în camera preliminară. Ieri ar fi trebuit să de judece la tribunal cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv depusă de primarul orașului Mioveni însă judecătorii au reunit dosarul cu cel depus de procurorii DNA privind verificarea legalității arestării preventive care are termen de judecată astăzi. Altfel spus, magistrații vor decide astazi dacă edilul merge acasă sau va rămâne în arest. M.Sandu
Rechizitoriul a fost depus la Tribunalul Argeș luni, pe 27 noiembrie. Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului Ion Georgescu pentru fapte de corupție, respectiv trafic de influență.
Urmează să se judece în camera preliminară pentru verificarea legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor ori efectuării actelor de către organele de urmărire penală, dar nu a fost stabilit termenul.
Cu o săptămâna înainte de întocmirea rechizitoriului, Ion Georgescu a depus cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Ar fi trebui să se judece ieri, la Tribunalul Argeș. Judecătorul a dipus însă ”înaintarea cererii formulate de contestatorul Georgescu Ion, judecătorului de cameră preliminară învestit cu soluţionarea dosarului nr. 6181/109/2023/a1.1 al Tribunalului Argeş (dosar constituit în urma înregistrării rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Georgescu Ion), pentru a se aprecia asupra reunirii prezentei cereri cu dosarul nr. 6181/109/2023/a1.1 având ca obiect verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii preventive.
Stabileşte termen de control la data de 29.11.2023, ora 14.00”, după cu scrie în minuta ședinței. Astăzi judecătorii vor stabili dacă mențin arestul preventiv sau îl înlocuiesc cu arestul la domiciliu ori controlul judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.