FIFA a aprobat Cupa Intercontinentală și Cupa Mondială a Cluburilor

0

Este oficial! Începând de anul viitor, FIFA a introdus încă două competiții de mare anvergură. Este vorba de Cupa Intercontinentală și Cupa Mondială a Cluburilor.

Cupa Mondială a Cluburilor, competiţie revizuită de FIFA, planificată pentru 2025 şi care va avea 32 de echipe, se va disputa între 15 iunie şi 13 iulie, în timp ce noua Cupă Intercontinentală va avea loc anual începând de anul viitor, a anunţat duminică Gianni Infantino, şeful forului mondial.

FIFA a anunţat la începutul acestui an o ediţie extinsă a Cupei Mondiale a Cluburilor şi a votat în unanimitate pentru desemnarea Statelor Unite ca gazdă a primei ediţii a evenimentului.  Consiliul FIFA s-a reunit la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a ratifica datele pentru Cupa Mondială a Cluburilor şi a confirmat că în Cupa Intercontinentală de anul viitor câştigătoarea Ligii Campionilor UEFA va juca împotriva unei echipe care a trecut de play-off-ul intercontinental. Meciurile de baraj se vor juca la 14 decembrie 2024, urmând ca finala să aibă loc la 18 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.