Ce acte trebuie să depună la Casa de Pensii Argeș viitorii pensionari

0

Casa Județeană de Pensii Argeș a anunțat ce acte trebuie să depună cei care vor ieși la pensie începând cu data de 1 ianuarie.   

”Începând cu data de 1 ianuarie 2024 a intrat in vigoare art.46, alin.(2) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii.

Potrivit dispozițiilor art.46 din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii,

– Alin. (1) „Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare prevăzute în anexa nr. 5”.

– Alin. (2) “Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie prevăzute la alin. (1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă şi continuarea activităţii, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani”.

Prin urmare este necesar ca persoanele prevăzute la art.46 alin.(2) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii, care solicita acordarea pensiei pentru limita de vârstă începând cu data de 1 ianuarie 2024, să facă dovada prin adeverința eliberată de angajator în care să se menționeze că nu fac obiectul art.46 alin.(2) din lege, precum și printr-o declarație pe propria răspundere că nu continuă activitatea până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Modelul adeverinței și declarației pe propria răspundere se regăsesc la sediul instituției sau se pot descărca de pe site-ul www.cjparges.ro, rubrica „acte si formulare” este anunțul făcut de Casa Județeană de Pensii Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.