Firmă de plasare a forței de muncă, amendată de ITM Argeș

0
0

În perioada 12-15 decembrie 2023, Inspecția Muncii a derulat Campania Națională pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condițiile de funcționare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate.   

Obiectivele campaniei :

-identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare, de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate ;

-identificarea cazurilor de plasare forță de muncă efectuată fără respectarea condiției de a se constitui ca agent plasare forță de muncă în străinătate (cod CAEN 7810) și de a se înregistra la inspectoratul teritorial de muncă ;

-conștientizarea agenților de plasare a forței de muncă în străinătate față de obligativitatea respectării noilor prevederi legale;

-diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către agenții de plasare a forței de muncă a prevederilor legale în domeniu.

Trimitea oameni la muncă fără să informeze autoritățile

Astfel, la nivelul județului Argeș sunt înregistrați având ca obiect de activitate principală Activități ale agenților de plasare a forței de muncă, cod CAEN 7810 :

– doi agenți de plasare forță de muncă S.C. C&N RECRUITNMENT AGENCY S.R.L. și Persoana Fizică Autorizată ROTARU I DIANA ;

– un punct de lucru declarat în B.dul Republicii nr.148, Clădirea C 1, camera 5, etaj 1, localitatea Pitești, al SC NETHERLANDS JOBS SRL, cu sediul social în localitatea Bacău, bulevardul Unirii nr.44, județul Bacău.

Agenții de plasare forță de muncă cu sediul în județul Argeș fac mediere pentru Austria și Tările de Jos în următoarele domenii de activitate: construcții (12 locuri de muncă) și îngrijre bătrâni la domiciliu (19 locuri de muncă).

Urmare acțiunilor de control a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 lei un agent de plasare a forței de muncă pentru activitatea de mediere desfășurată fără a informa Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.