Liderul operațiunii ”anvelopele”, lăsat liber!

0

La mai bine de un an de la furtul unei semiremorci încărcată cu anvelope, de pe marginea DN 65 B, polițiștii au reușit să mai pună o piesă importantă în puzzle-ul creat de hoți. Oamenii legii l-au reținut pe liderul operațiuniii, adică cel care a dat pontul, a vândut anvelopele și a primit cea mai mare parte din bani. Curios este faptul că desi există indicii că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Rătești a avut un rol important în comiterea faptei , după o noapte petrecută în arest ieri acesta a fost eliberat sub control judiciar, fără să fie dus în fața instanței cu propunerea arestării preventive.

Marian M., de 37 de ani, din comuna Rătești a fost reținut luni, pe bază de ordonanță de către  polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș în dosaul semiremorcii cu anvelope de 100.000 de euro dispărută în septembrie 2022. ”Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 septembrie 2022, un tânăr de 21 de ani, din Rătești, împreună cu un bărbat de 37 de ani, din Crângurile, Dâmbovița, ar fi sustras o semiremorcă, încărcată cu anvelope, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, parcată pe marginea DN 65 B. Pentru săvârșirea faptei, bărbații ar fi folosit un autocamion, căruia i-au atașat plăcuțe cu număr de înmatriculare fals, autocamion identificat, ulterior, de către polițiști, pe raza județului Suceava, fără semiremorcă. (…)În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale, s-a stabilit faptul că cei doi ar fi acționat în urma unor informații primite de la un bărbat de 37 de ani, din Rătești, și sub îndrumarea acestuia, care ar fi facilitat valorificarea semiremorcii și a anvelopelor, pe raza județului Suceava, cea mai mare parte din suma de bani, obținută în urma valorificării, revenidu-i acestuia. La data de 08 ianuarie a.c., în urma administrării probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat,urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive,” a transmis IPJ Argeș. Ieri Marian M. a fost dus la Parchet dar împotriva lui a fost luată măsura controlului juduciar fără a fi prezentat instanței cu propunerea arestării preventive, asta desi bărbatul este suspectat că a organizat și coordonat toată acțiunea.

Complicii au fost prinși în cursul anului 2023

În ianuarie 2023 a fost prins și arestat preventiv Alexandru C., de 37 de ani, din Rătești, care a participat efectiv la furt. În  septembrie a fost prins la frontieră, în timp ce se întorcea din străinătate, și cel de-al doilea participant la furt, Marian Eduard C., de 21 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița, care a fost plasat sub control judiciar. Marian M. era ultimul pentru a închide cercul suspecților din acest dosar. Până acum prejudiciul nu a fost recuperat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.