Palatul Administrativ, modernizat după 50 de ani!

1

Marți a avut loc recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ al județului Argeș.   M.D.

Procedurile de recepție au fost efectuate de o comisie tehnică mixtă, formată din reprezentanți de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția Județeană pentru Cultură, Primăria Pitești, reprezentanți ai constructorului și ai Consiliului Județean Argeș.

#Construit în 1970

Palatul Administrativ a fost construit în perioada 1969-1970, iar de atunci nu au mai fost efectuate intervenții majore asupra imobilului. Astfel, după 50 de ani, Palatul Administrativ a fost reabilitat în totalitate în cadrul unui proiect european destinat exclusiv clădirilor administrative publice. Investiţia a constat în lucrări de modernizare și reabilitare din punct de vedere termic a corpului de clădire existent.

#41,5 milioane lei, costul lucrărilor

Proiectul a fost accesat de Consiliul Județean Argeș prin Programul Operaţional 2014-2020. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 41.528.905,03 lei, din care 24.140.102,74 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă.

Clădirea are o suprafață de 10.510 mp, cu o lungime totală de 80,68 m şi o lăţime de 16,38 m. Dispunând de o arhitectură modernă care foloseşte o serie de elemente tradiţionale, compusă liniar, clădirea are subsol, parter, mezanin şi cinci etaje. În clădirea Palatului Administrativ își au sediul Consiliul Judetean Argeș, Instituția Prefectului, precum și alte instituții din județ.

Palatul Administrativ este un edificiu reprezentativ al județului Argeș, cu o poziţie dominantă în zona centrală a Municipiului Pitești. A fost construit între anii 1969-1970, după un proiect aparținând arhitecților Cezar Lăzărescu şi Mircea Ochinciuc.

De-a lungul existenței sale, edificiul a fost gazda a numeroase vizite externe, fiind, totodată, locul în care au fost adoptate importante decizii politice, economice, culturale de către personalităţi marcante ale timpului.

1 COMENTARIU

  1. In cei 50 de ani in care nu a fost modernizat Palatul Administrativ s-a „dotat” cu o parcare generoasa ce se intinde pe spatiul pietonal al Pietei Rosii (V. Milea).

    Un fenomen ciudat face ca balizele dinspre Mobilux sa fie mutate din cand in cand, crescand sau scazand terenul public ocupat de parcarea respectiva.

    La asa parcare in centru, unde tentatia „amarastenilor” de a parca este mare, institutia a infiintat si un post de parcagiu cu ghereta care asigura intrarea doar a masinilor avizate.

    P.S.
    Pe una din laturile Casei Albe in anii trecuti se distingea si sediul firmei Arasoft, pitit pe la nivelul subsolului.
    Respectiva firma de software s-a facut remarcata prin castigarea unor contracte cu CJ Arges in domeniul informatizarii.

    Ion Iliescu, un clasic in viata, a lansat candva o sintagma ce nu si-a pierdut actualitatea:
    „capitalism de cumetrie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.