Ion Georgescu a scăpat de arest dar nu poate fi primar!

1

Marți, 12 martie, la Tribunalul Argeș s-a judecat cererea de înlocuire a arestului la domiciliu, depusă de Ion Georgescu. Instanța a admis solicitarea și a dispus controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, împotriva primarului suspendat al Mioveniului. Acesta are o serie de obligații dar și interdicția de a exercita funcția de primar. Așadar Ion Georgescu nu își va putea duce mandatul la sfârșit dacă nu va scăpa de interdicția instanței.

Ion Georgescu a fost arestat preventiv pe 5  octombrie 2023, într-un dosar de trafic de influență. În noiembrie a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție și dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș. După aproximativ 3 luni, mai exact pe 28 decembrie 2023,  Curtea de Apel Pitești a hotărât arestul la domiciliu pentru primarul suspendat. În această lună Ion Georgescu a cerut înlocuirea măsurii cu alta mai blândă. Ieri cererea a fost admisă și s-a dispus controlul judiciar pentru 60 de zile. Decizia vine și cu o serie de obligații și interdicții. ”Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (I.P.J. Argeş – Biroul Supravegheri Judiciare), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat În temeiul art. 215 alin. 2 C.proc.pen. : Impune inculpatului ca pe durata măsurii controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei b) să nu exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni, jud. Argeş c) să nu comunice direct sau indirect cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor – Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana – Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora” , se precizează în minuta ședinței de judecată de la Tribunalul Argeș.

1 COMENTARIU

  1. Sa vedeti voi daca Georgescu nu va candida la urmatoarele alegeri!

    Caci tupeu are, sustinatori are, oameni de bine care asteapta de la el cate un post de medic la Spitalul Mioveni sau alte favoruri – se gasesc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.