Profesorul acuzat de agresiune sexuală organiza tabere pentru copii

0
1

Un profesor de sport de la colegiul IC Brătinau a ajuns în arest fiind acuzat de agresiune sexuală asupra unei eleve de gimnaziu, faptă comisă în timp ce se afla la serviciu. Cadrul didactic era organizator de tabere pentru copii. Acesta a fost ridicat de polițiști din biroul directoarei luni dimineață.

Polițiștii au fost sesizați de părinții unei eleve din clasele gimnaziale ale Colegiului. Se pare că profesorul de sport a chemat-o pe fată să discute cu ea, într-o pauză, și ar fi atins-o în mod mult prea intim și total nepotrivit. Locul în care s-a petrecut totul ar fi fost ales de dascăl, fiind o zonă nemonitorizată video, lângă sala de sport. Potrivit directoarei Colegiului I.C. Brătianu, Florica Dumitru, copila nu poate fi suspectată că a inventat totul nici că l-ar fi sedus pe profesor, fiind vorba de o elevă cu un comportament ireproșabil în cadrul Colegiului. Polițiștii au mers luni dimineață la ora 8.30 la liceu, în timpul orelor, au intrat în biroul directoarei, i-au explicat succint ce s-a întâmplat și au cerut să fie chemat profesorul.” A fost o știre șoc pentru mine și pentru toți colegii cancelariei I.C. Brătianu. Niciodată nu m-aș fi gândit că pentru un profesor din Colegiul Brătianu se poate aduce o astfel de acuzație. Reprezentanții Poliției au dat foarte puține detalii, am înțeles gravitatea situației, nu am cerut mai multe informații, pentru că ancheta este a Poliției nu a școlii, iar domnul profesor a părăsit biroul meu împreună cu reprezentanții Poliției”, a declarat Florica Dumitru.

Profesorul arestat conducea o asociație care organiza tabere pentru copii. Însăși eleva agresată sexual ar fi mers într-o astfel de tabără și avea mare încredere în dascălul ei, la fel ca și colegii ei. Acesta avea o imagine bună, de familist și bun educator. ”Este căsătorit, este tatăl a doi copii. La noi, în Colegiul Brătianu, este profesor titular din anul 2021, nu a avut calitatea de diriginte în cei trei ani, dar știu că era un profesor iubit de elevii de gimnaziu pentru că dumnealui, de ani buni de zile, realizează periodic tabere la munte și la mare, în care este însoțit de foarte mulți elevi și în urma niciunei asftel de tabere nu a exisat niciun fel de incident, nicio plângere, nici din partea copiilor, nici din partea părinților. Eu nu am vorbit cu eleva am vorbit cu mama acesteia, o discuție strict confidențială. Respect durerea familiei și am toată așteptarea din partea Poliției că va adduce adevărul la iveală”, a mai spus Florica Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.