Jandarm argeșean condamnat!

1
0

Un subofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș a fost condamnat de Tribunalul Militar București după ce a fost prins de polițiștii Secției 2 Pitești, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Omul legii avea o alcoolemie de 1, 17 la mie. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii.

Pe 8 martie 2023, plutonierul conducea autoturismul personal pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Acesta a intrat în parcarea de la Auchan-Bradu și a încălcat linia dublă continuă, fiind oprit de un echipaj de la Secția 2 Poliție Pitești. Pentru că în timpul discuției polițiștii și-au dat seama că jandarmul miroase a alcool i-au cerut să sufle în etilotest. Aparatul indica o concentrație de alcool de 0, 43 la mie în aerul expirat. Conducătorul auto le-a mărturisit polițiștilor că a băut 2,5 litri de bere. A fost dus la spital unde i-au fost recoltate două probe de sânge la interval de o oră. Prima a avut ca rezultat 1,17 la mie alcoolemie, iar cea de a doua 0,96 la mie alcoolemie. Conștient că va trebui să suporte consecințele faptei sale, jandarmul a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București. S-a stabilit ca jandarmul să fie condamnat la 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani. Tribunalul Militar București a respins ieri cererea în octombrie 2023. Astfel subofițerul a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcolului și a fost judecat fără acord de recunoaștere. Pentru inculpat a fost mai bine!

Muncă în folosul comunității

Tribunalul Militar București i-a dat plutonierului o pedeapsă mai mică față de cea stipulată în acordul de recunoaștere a vinovăției. Zilele trecute jandarmul a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii. Are un termen de supraveghere de 2 ani. Jandarmul trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Dacă în acest timp va comite o altă infracțiune i se va adăuga și pedeapsa de un an. Decizia nu este definitivă și va putea fi atacată cu apel. Subofițerul este pus la dispozitie până la finalizarea judecării și rămânerea definitivă a deciziei instanței.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.