Președintele ANPDPD vine la evenimentul caritabil de pe 1 aprilie de la Pitești

0
0

Romi Mihăescu: „Oamenii cu autism și tulburări de spectru autist au nevoie de sprijin”

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDP), Romi Mihăescu, va participa în cadrul evenimentului caritabil de pe 1 aprilie de la orele 18.00 la Filarmonica Pitești, organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș. Alături de copiii și adulții cu autism și tulburări de spectru autist (TSA), vor fi și Radu Canțăr, consilier al Ministrului Muncii și Solidarității Sociale, parlamentari de Argeș, dar și numeroase oficialități locale și județene.

Evenimentul caritabil este organizat cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului (2 aprilie), când cu toții suntem invitați să reflectăm la un minim suport pe care îl putem acorda persoanelor cu nevoi speciale. „Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este invitația pe care ne-o fac aceste persoane cu totul deosebite să ne deschidem mai bine ochii și sufletul spre nevoile pe care le au. Este momentul să reflectăm asupra lucrurilor pe care le putem face ca oameni simpli, ca specialiști sau ca funcționari astfel încât să le fim alături. Datoria noastră este să comunicăm mai bine cu toții și să construim soluții durabile”, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

„Unul dintre cei mai inteligenți oameni ai planetei a fost diagnosticat cu TSA”

Romi Mihăescu a transmis și un mesaj de încurajare și solidaritate față de persoanele cu autism și tulburări de spectru autist, îndemnând la adoptarea unei atitudini și mentalități pro-acceptare și întelegere din partea întregii comunități. „Oamenii cu Tulburări de Spectru Autist se luptă, de cele mai multe ori, nu cu patologia în sine, ci mai degrabă cu societatea care îi discriminează, cu oamenii care nu îi înțeleg. Sir Anthony Hopkins, Daryl Hannah, Courtney Love sunt doar câțiva dintre titanii planetei diagnosticați cu tulburări de spectru autist. Unul dintre cei mai inteligenți oameni pe care i-a avut această planetă, Albert Einstein, fusese diagnosticat cu TSA”, a declarat președintele ANPDPD.

„Investiția în serviciile de sprijin reprezintă efortul minim pe care îl putem face”

„De altfel, la nivelul întregii societăți trebuie să existe conștientizarea faptului că persoanele cu dizabilități, în speță persoanele afectate de TSA trăiesc în comunitate, au nevoie de sprijin în efortul lor de a duce o viață independentă, iar investiția în serviciile de sprijin reprezintă efortul minim pe care autoritățile publice locale și centrale îl pot face în vederea incluziunii sociale a acestor persoane”, a arătat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Romi Mihăescu.

Paula Seling, cap de afiș, alături de alți artiști celebri. Intrarea se face pe bază de invitație cu caracter de donație

Evenimentul caritabil este dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județ Argeș, și nu numai, și va consta într-un recital extraordinar al artistei Paula Seling, dar și într-un spectacol de muzică populară oferit de interpretele Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra „Doina Argeșului” condusă de dirijor prof.dr. Cătălin Iancu, de geniul țambalului argeșean, Cătălin Iancu Junior, de Grupurile Folclorice „Flori Argeșene” și „Doruri Muscelene”. Acestora li se vor alătura și Aneta Maria Geanina Chiriac, la rândul ei tânără cu nevoi speciale din cadrul Asociației, dar care prin talentul și pasiunea sa pentru muzică, ne va dărui tuturor bucurie și căldură. Tot bucurie si căldură ne vor transmite și copiii și tinerii cu autism și tulburări de spectru autist care de câțiva ani buni formează Grupul „Dansatori divini” și care urcă pe scenă la fiecare spectacol caritabil al Asociației pentru a ne arăta tuturor că sunt niște învingători.

Licitație pentru copiii și adulții cu autism

Pe lângă spectacolul muzical-artistic, va avea loc și o licitație cu obiecte extrem de prețioase donate de meșterii populari ai județului Argeș, de oficialități și de oameni de afaceri. Toate fondurile obținute în urma evenimentului, vor fi alocate continuării proiectului „Ore de terapie gratuite”, acordate tuturor beneficiarilor Asociației, respectiv copiilor cu dizabilități din cadrul Centrului „Autism Smile” și adulților cu dizabilități din cadrul Centrului „Sfântul Mihail”. Intrarea la spectacolul caritabil din 1 aprilie se face pe bază de invitație cu caracter de donație și este de 100 RON pentru adulți si 30 RON pentru copii, acestea putând fi procurate din trei locații: de la sediul Asociației din Bvd I.C.Brătianu nr.36 Pitești, de la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și de la sediul Palatului Copiilor Pitești.

Baloane albastre la Marșul de solidaritate din 2 aprilie

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va celebra Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului pe 2 aprilie printr-un amplu Marș de solidaritate, organizat în centrul Municipiului Pitești, la care sunt invitați să se alăture cât mai mulți oameni, reprezentanți ai asociațiilor și ONG-urilor de profil, dar și ai societății în ansamblu, pentru a transmite un mesaj cât mai coerent privind creșterea gradului de empatie și incluziune socială a persoanelor cu nevoi speciale. În cadrul acestei acțiuni, se vor primi baloane albastre (culoare simbol pentru autism), dar se vor împărți și flyere și pliante informative. Autoritățile locale și județene sunt invitate să adreseze câte un mesaj de solidaritate.

Mulțumiri tuturor instituțiilor partenere, sponsorilor și partenerilor media

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș mulțumește:

  • tuturor instituțiilor partenere:
    Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, Filarmonica Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Palatului Copiilor Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești);
  • tuturor sponsorilor: JAM Supermarket, Supernova, Star, Teilor, Spider, Alfa Rom Trans, Mira International, Prima Market, Vera Flower, AdBlue by New Design, Laguna Technology, Aici Acum, Radical Zero, Cipcos Mar, Alex Panirom Lepirex, Alexim ’92, Dodiplast, Spotlight);
  • partenerilor media: Curierul zilei și curier.ro, Curier TV, Antena3 Pitești, Radio Antena Satelor, Săptămânalul Ancheta și anchetaonline.ro, Săptămânalul Jurnalul de Argeș și jurnaldearges.ro, MFM Dance, universulargesean.ro, politikia.ro, Ziarul Argeșul și ziarulargesul.ro, epitesti.ro, ziarulargesenilor.ro, argesexpres.ro, Magic FM, Muscel TV și Muscel FM, Promedia TV, proarges.ro, National FM.
    „Fără aportul dumneavoastră deosebit, nu am putea realiza toate aceste acțiuni de conștientizare. Mulțumiri speciale adresăm și domnului Eugen Tofan, grafician, care ne-a ajutat în realizarea unui afiș excepțional pentru promovarea spectacolului. „, transmite conducerea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.