Premieră la Teatrul Alexandru Davila

0
20

La sfârșitul săptămânii pe scena Teatrului Alexandru Davila va avea loc premiera piesei ”Cu sufletul nu-i de glumit”. Avanpremiera va fi pusă în scenă sâmbătă, de la ora 19, în Sala Mare iar premiera duminică, de la aceași oră, tot în Sala Mare. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Piesa ” Cu sufletul nu-i de glumit” este alegerea făcută de Sorin Militaru, un regizor cu palmares valoros, pentru scena Teatrului ”Alexandru Davila”.

Spectacolul, bazat pe textul scriitorului austriac de origine bulgară Dimitré Dinev, este o tragicomedie care provoacă privitorul la o meditație profundă despre viață și moarte. Întreaga acțiune se desfășoară la un priveghi unde prietenii defunctului caută să respecte obiceiurile din spațiul balcanic specifice acestui eveniment.

”Scena de început îl are în prim plan chiar pe Nikodim, defunctul, în momentul în care încearcă să treacă spre lumea de dincolo, dar nu are banii necesari să facă plata barcagiului.

Tot ce urmează face trimitere fie la ritualul priveghiului, fie la diverse neîmpliniri ale vieții protagoniștilor (cei patru prieteni, colegi de șantier cu Nikodim, soția defunctului, bocitoarea, muzicantul și o stripteuză). Balanța se înclină, periodic, către cele lumești versus cele din lumea de dincolo, iar priveghiul devine motiv de jale, de distracție, de reflecție”, au transmis reprezentanții Teatrului Alexandru Davila.

În tot acest context, muzica este un necesar obligatoiu. Afectați de moartea prietenului, dar copleșiți de problemele personale, protagoniștii acțiunii ajung, în unanimitate, la concluzia că ,,timpul nu mai are nicio importanță” și că ,,moartea aduce cu adevărat seceta în sufletul oricui”, mai precizează sursa citată.  

Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând linkul

https://www.mystage.ro/spectacole/cu-sufletul-nu-i-de-glumit-4319?af=57

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.