Prefect județului a anunțat că va demisiona!

0

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 11 aprilie, la Instituția Prefectului Argeș, Radu Perianu, prefectul județului, a anunțat ca urmează să demisioneze din funcție, având în vedere ca va candida la președinția Consiliului Județean Argeș. Înainte de finalul mandatului acesta a prezentat și bilanțul activității sale decând a fost numit în funcție.

”Unul dintre obiectivele mandatului meu a fost reducerea timpului de așteptare pentru a susține proba practică a permisului de conducere. Demersurile începute în 2021 au continuat și în 2022 și în 2023.

La acest moment, după sesiuni suplimentare de examinare la care am fost sprijiniți de examinatori din județele limitrofe, organizarea de consursuri pentru a rezolva problema lipsei de personal, timpii de așteptare sunt: – 3 săptămâni la Pitești, o lună și 3 săptămâni la Curtea de Argeș și 2 luni la Câmpulung. Pe 27 aprilie  va avea loc o nouă sesiune suplimentară de examinare la Câmpulung, locația în care au mai fost examinări în două zile de sâmbătă, cu același scop: reducerea timpilor” a precizat Radu Perianu

Campanii de sănătate

”Am început în 2021, am continuat în 2022 și 2023, proiectul de testare a 12.500 de oameni pentru depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase colorectale, este activ. Programul a fost în premieră în județul nostru unde cancerul colorectal era pe primul loc al afecțiunilor oncologice. Toate probele recoltate au fost lucrate în laboratorul Institutului Clinic Fundeni, iar rezultatele au fost transmise medicilor participanți. În cazurile în care a fost indicată o afecțiune, au fost continuate investigațiile, în mod gratuit. Instituția Prefectului județul Argeș a sprijinit activ proiectul „Furnizarea serviciilor de sanatate din programele de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale –ROCAS-Sud-Muntenia”, în cadrul Programul Operațional Capital Uman, în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni și Fundația Renașterea.

Un alt program de prevenție la care s-a muncit mult a fost cel pentru prevenția cancerului de col uterin. A fost vorba despre testare HPV și testare Babeș Papanicolau. În județul nostru au fost testate  peste 2220 de femei cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani. Ambele testări au fost gratuite. În cele mai multe situații, rezultatele au fost transmise de autoritățile locale, dar au fost și cazuri în care chiar de aici, colegii meu au eliberat rezultatele pentru că nu a făcut-o autoritatea locală. Au fost încheiate 70 de protocoale cu primării din Argeș pentru sprijinirea acestui proiect care a avut și o latură de informare. Aproape 9500 de persoane au primit informații despre cum poate fi prevenită această boală gravă, cancerul de col uterin.

Proiectul SCCUT a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

Instituția Prefectului județului Argeș a fost partener într-un proiect de prevenție și depistarea hepatitei C și încurajarea donării de sânge în care au fost efectuate în mod gratuit 730 de teste pentru Hepatita C. Campania se numește “#Salvează o viață! #Salvează-ți viața!”, a fost făcută în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București și Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova. A fost vorba despre un proiect de prevenție destinat zonei de Sud a României și lansat în Argeș”, a mai spus Radu Perianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.