6 rețineri după perchezițiile de la ocolul silvic

0

Vineri 9 mai, au avut loc 20 de percheziții la Ocolul Silvic Codrii Verzi și la persoane bănuite că au tăiat și furat arbori sau au întocmit documente false de transport. În urma audierilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung au reținut 6 persoane: un pădurar, 2 transportatori și 3 hoți de lemne.

Potrivit anchetatorilor, din noiembrie 2023 și până în prezent, cu complicitatea unor lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier național, de pe raza localității Mihăești, pe care i-ar fi sustras și comercializat ilegal.

După audieri au fost reținute 6 persoane. Este vorba de Ionuț O., 27 de ani, din Mihăești,  pădurar, acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, fals informatic în formă continuată, instigare la tăiere și furt de arbori, folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat. Florin N 29 ani și Marian N 34 ani, ambii din comuna Mihăești, transportatori acuzați de uz de fals în formă continuată, fals informatic în formă continuată, complicitate la furt de arbori. Frații Gheorghe F. de 29 de ani și Bobi F. 2 de ani, ultimul reținut fiind Nicolae B. 31 ani, cei trei fiind acuzați de tăierea de arbori fără respectarea regiului silvic și furtul de arbori.

 

În urma perchezițiilor oamenii legii au confiscat aproximativ de 130 de m.c. de material lemnos, 22 drujbe, 5 autoutilitare, 1.500 euro și 25.000 lei sume rezultate din comercializare lemnelor provenite din furt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.