Ion Georgescu rămâne sub control judiciar

1

Primarul suspendat al Mioveniului, Ion Georgescu, rămâne sub măsura controlului judiciar. Asta în ciuda faptului că la ultima ședință de judecată, fostul edil a invocat excepția de neconstituționalitate cu privire la măsurile preventive impuse împotriva sa. Tribunalul Argeș a hotărât să mențină măsura controlului judiciar.

Printre interdicțiile impuse de magistrați se numără și aceea de a nu exercita funcția de primar al orașului Mioveni, exact aceea care l-a nemulțumit pe Ion Georgescu.

Ion Georgescu se luptă în instanță să scape de măsurile preventive și implicit de interdicțiile și obligațiile impuse prin aceste măsuri. La ultima ședință de judecată, primarul suspendat al Mioveniului a cerut să fie sesizată Curtea Constituțională cu privire la excepția de neconstituționalitate a măsurilor preventive. Acesta invocă faptul că durata măsurilor preventive nu poate depăși un termen rezonabil.

În plus, prin avocații săi, Ion Georgescu, arată că măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că a săvârşit o infracţiune şi pentru a împiedica inculpatul să comită alte infracțiuni sau să se sustragă urmăririi penale, ceea ce nu mai este cazul, el fiind deja trimis în judecată. Un alt motiv de invocare a excepției de neconstituționalitate este faptul că prin măsura preventivă i se interzice să exercite funcția de primar.

Instanța nu a dat decizia la această cerere și a amânat pronuțarea privind sesizarea Curții Constituționale pentru data de 22 mai. ”Având nevoie de timp pentru a delibera, amână pronunţarea pentru data de 22.05.2024 cu privire la solicitarea inculpatului de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituționalitate a prevederilor art. art. 202 alin. 1 C.proc.pen., art. 215 alin. 2 lit. e C.proc.pen. şi art. 215 ind. 1 alin. 8 C.proc.pen”, scrie în hotărârea Tribunalului Argeș din data de 15 mai.

Nu are voie să părăsească România

Tot atunci magistrații au menținut măsura controlului judiciar, împotriva lui Ion Georgescu, cu obligațiile de până acum.

” Menţine măsura controlului judiciar dispusă prin încheierea din data de 03.04.2024 pronunţată în dosarul nr. 6181/109/2023/a5 al Tribunalului Argeş faţă de inculpatul GI. Respinge cererea formulată de inculpat privind modificarea obligaţiilor impuse prin încheierea din data de 03.04.2024, urmând ca pe durata măsurii preventive inculpatul să respecte în continuare următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (I.P.J. Argeş – Biroul Supravegheri Judiciare), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat d) să nu părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei e) să nu exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni, jud. Argeş f) să nu comunice direct sau indirect cu martorii (…) sau cu membrii familiei acestora…” scrie în hotărâre.

Nemulțumit de decizie, Ion Georgescu a depus contestație, dar Curtea de Apel Pitești încă nu a dat temen privind judecarea acesteia

 

1 COMENTARIU

  1. Va dati seama ca, daca instanta l-ar lasa sa candideze, acest infractor ar putea castiga alegerile din Mioveni!?

    Iar dupa alegeri ar trage sforile pentru alte „creari de posturi” de bugetari si cine mai stie ce.

    Banc ceausist, inca de actualitate:
    „- Care este cel mai bun doctor din Pitesti?
    – Trenul de Bucuresti.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.