ÎPS Calinic, pelerinaj și lansare de carte în Moldova

0

În acest week-end, 17-19 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul s-a aflat în vizită pe plaiurile moldave, cu ocazia lansării unei noi cărți intitulată ,, Bucuria de a trăi”.

Dorind să facă prezentarea acestei lucrări în locurile care-i amintesc de anii copilăriei, Chiriarhul Eparhiei a făcut un scurt popas duhovnicesc la Mănăstirea Văratec, aflată în apropierea satului său natal – Cracăul Negru. Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La acest moment de mare bucurie a fost prezentă întreaga obște monahală, precum și pelerinii care au trecut pragul acestui sfânt așezământ monahal.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii mănăstirii trecuți la Domnul. Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a dorit să-și arate aprecierea față de întreaga obște monahală de la mănăstirea Văratec. În acest sens, Chiriarhul a oferit maicii starețe Iosefina Giosanu, distincția eparhială ,,Crucea Basarabă”.

Noua apariție editorială ,,Bucuria de a trăi” a fost îngrijită de scriitorul nemțean Adrian Alui Gheorghe. Volumul cuprinde diferite apofteme și silogisme culese din vasta operă a Chiriarhului Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Cartea care a fost lansat, în trei locații din județul Neamț, a fost prezentată astăzi întregii obști monahale de la mănăstirea Văratec. Dorind să-și arate aprecierea pentru bogata activitate desfășurată în plan cultural de cunoscutul scriitor nemțean, Chirarhul Argeșean i-a oferit acestuia medalia creștin ortodoxă ,, Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

Monahiile de la mănăstirea Văratec au primit în dar cartea scrisă de Arhiepiscopul Argeșean, precum și pastorala scrisă cu ocazia praznicului Învierii Domnului. Chiriarhul a primit din partea mănăstirii nemțene o icoană a Maicii Domnului, copie a icoanei care se găsește astăzi în Catedrala Mitropolitană din Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.